Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar dit project.
Hier vind je een korte omschrijving en de flyers (met op de laatste pagina’s de foto’s) van de eerste cirkels. 

Zo begon het: 

Samen met Tineke van de Wereldmoeders! ontwikkelde ik een concept waarbij we vrouwen zonder papieren (oftewel ongedocumenteerde vluchtelingen) in contact wilden brengen met vrouwen met papieren in Amsterdam. We startten in Amsterdam twee groepen met 10 vrouwen. 

In Haarlem rolde ik daarna hetzelfde concept uit, in samenwerking met Fabiènne van de Oekraïense opvanglocatie Meesterlottelaan. En ook hier zijn twee groepen gestart, met Oekraïense vrouwen van de locatie en Nederlandse vrouwen uit de buurt. 

De startbijeenkomsten waren een succes en veelbelovend. En ook de eerste bijeenkomsten waren hartverwarmend. Het is bijzonder om te merken dat de ‘kleine’ en daardoor persoonlijke ontmoetingen met mensen uit verschillende groepen in de samenleving, zo snel al hebben geleid tot onverwacht grote effecten en geëmotioneerde reacties. Er zijn ook heus hobbels en tegenvallers. Maar ondanks dat durf ik nu al te zeggen: dit werkt.  

Waar staan we nu? 

Ik wil er een groter project van maken. En er zijn twee manieren waarop je dit kunt ondersteunen: 

Het contact met een eerste instantie voor subsidie is inmiddels gelegd. Maar ik heb echt nul ervaring met subsidie-aanvragen. Dus ben ik op zoek naar een subsidie-held: wie vind het leuk me daar mee te helpen? Dat kan met even bellen, een middagje sparren, m’n aanvraag helpen opschrijven en/of zoeken naar andere goede subsidie-verstrekkers. Alle hulp is welkom. Ben of ken je zo iemand? Ik hoor het graag! 

Ik ben op dit moment in contact met Zeist, Huizen en ‘s-Graveland om te onderzoeken of we daar ook een cirkel kunnen opstarten. Woon je daar en wil je graag meedoen? Of lijkt het jou ook leuk om in jouw woonplaats ook een cirkel te beginnen? Stuur me een berichtje.

#1

 Locatie: Amsterdam
Aantal cirkels: 2 (start: sept + okt 2023)
Doelgroep: vrouwen met en vrouwen zonder papieren
Partner-organisatie: Wereldhuis / Wereldmoeders! 

#2

Locatie: Haarlem
Aantal cirkels: 2 (start: okt + nov 2023)
Doelgroep: Oekraïense vrouwen en vrouwen die in de buurt wonen van de opvanglocatie
Partner-organisatie: De Ontmoeting